Uwkliniek

Behandelingen met fillers

Verschil fillers en botox

Het verschil tussen fillers en botox is dat botox de spier tijdelijk ontspant en daardoor rimpels minder zichtbaar maakt en fillers vullen de rimpel echt op. Beide zijn het injectables, ze worden namelijk doormiddel van een naald geïnjecteerd in de huid. Om de lippen op te vullen kunnen ook fillers gebruikt worden. Een ander groot verschil tussen fillers en botox is dat de werking van botox na ongeveer vier tot zes maanden is uitgewerkt. Daarnaast wordt botox veel als preventie middel gebruikt, fillers worden gebruikt om al aanwezige rimpels op te vullen.

De werking van fillers blijft voor negen maanden tot twee jaar (dit is afhankelijk van de plek waar geïnjecteerd wordt). De fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur (een stofje van het lichaam zelf) hierdoor worden de fillers ook door het lichaam zelf afgebroken. De behandeling van fillers duurt 15 tot 30 minuten, de behandeling van botox duurt meestal niet meer dan ongeveer 15 minuten.

Hoe werkt een behandeling met fillers?

Bij de eerste behandeling plannen wij ook gelijk een consult van een half uur in, op deze manier hebben wij voldoende voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u al uw wensen kenbaar maken. Het uitgangspunt van elke behandeling is om de natuurlijke uitstraling te behouden. Het moet niet overduidelijk zijn dat u fillers heeft gebruikt.

Een behandeling met fillers is nagenoeg pijnloos, doormiddel van een klein naaldje worden de fillers geïnjecteerd. Er zijn fillers die al een verdovend middel bevatten maar de arts kan ook een verdovende zalf aanbrengen, een ice pack zou ook genoeg zijn om de omliggende huid te verdoven.

De kans op een allergische reactie is zeer klein omdat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Een behandeling kan al na 15 minuten klaar zitten maar duurt over het algemeen 30 minuten, dit hangt af van het te behandelen gebied en het aantal injecties.

Wat kan ik doen na een behandeling met fillers?

Het geïnjecteerde gebied kan een beetje opzwellen of rood worden, in enkele gevallen ontstaat er een blauwe plek. Wij adviseren u het geïnjecteerde gebied te koelen na de behandeling. De bijwerkingen trekken over het algemeen na enkele uren weer weg. Verder is het ook verstandig om:

  • De eerste 24 uur niet te sporten
  • Uv-straling te vermijden de eerste week
  • Niet naar de sauna te gaan de eerste week
  • Geen gezichtsbehandelingen te ondergaan de eerste twee weken.

Waar kunnen fillers worden geïnjecteerd?

Fillers kunnen worden geïnjecteerd op veel verschillende plekken. Het is uitermate geschikt om de contouren van het gezicht te herstellen. Fillers worden voornamelijk gebruikt:

Fillers worden ook gebruikt om de wenkbrauwen te liften, een neuscorrectie te doen en om de billen te vergroten. Deze situaties zijn echter minder voorkomend.

Heft effect van fillers

Door fillers te gebruiken krijg je weer een jonge en gladde uitstraling. De huid ziet er na een behandeling met fillers weer strakker uit. De huid wordt door de behandeling ook gestimuleerd om collageen aan te maken, wat er ook voor zorgt dat het gezicht er weer jong uitziet.

U kunt overwegen om fillers te nemen wanneer u:

  • Weer een frisse uitstraling in uw gezicht wilt
  • Er vaak moe uitziet door wallen
  • Onzeker bent over het uiterlijk van uw lippen
  • Op een natuurlijke manier het verouderingsproces wilt tegen gaan

Doormiddel van fillers kunnen verschillende tekenen van ouderdom in het gezicht tegen gegaan worden. De behandeling is snel, effectief, pijnloos en levert direct resultaat op. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke fillers, deze zijn wat veiliger dan permanente fillers omdat ze bestaan uit lichaamseigen stoffen. Dit verkleint de kans op allergische reacties en zorgt ervoor dat het lichaam de fillers zelf afbreekt. Hierdoor is de behandeling niet permanent, na ongeveer een jaar zult u merken dat het effect minder worden. U kunt dan terugkomen voor een nieuwe behandeling.

Fillers zorgen ervoor dat op een natuurlijke manier de veroudering van het gezicht wordt herstelt. Een onnatuurlijke uitstraling ontstaat vaak doordat er teveel fillers gebruikt zijn. Het is daarom altijd van belang dat de behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts met voldoende ervaring. De specialisten weten hoeveel fillers en nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het resultaat van de filler is direct te zien, een controle afspraak is niet nodig.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden