Uwkliniek

De behandeling: kleine speldenprikjes botox Hoe werkt een botox behandeling?

De cosmetisch arts injecteert het medicijn door middel van kleine naalden. Die injecties voelen als kleine speldenprikjes, het is zo goed als pijnloos. Bij een botox behandeling is het dan ook niet nodig om plaatselijk te verdoven, de injecties van een verdoving zouden meer pijn doen dan de botox injecties. Over het algemeen zijn er geen gevaren of complicaties verbonden aan een botox behandeling. Doordat het middel lokaal werkt heeft het geen effect op de rest van het lichaam. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een kleine dosering blijven allergische reacties veelal ook achterwege. Er is een kleine groep mensen (ongeveer een procent) die antistoffen heeft tegen het middel. In die gevallen heeft de behandeling weinig tot geen effect. Een botox behandeling duurt gemiddeld 10 minuten, na de behandeling kunt u direct weer naar huis.

Wat kan ik doen na een botox behandeling?

Na de behandeling is het verstandig om de eerste twee uur niet te gaan liggen of sporten. Probeer na de behandeling de behandelde spieren zoveel mogelijk aan te spannen. Als u botox heeft laten injecteren in uw voorhoofd moet u dus veel fronsen. Dit kan het fixeren van de botox verbeteren, als u dit niet doet of vergeet heeft het overigens geen nadelige gevolgen. Na de behandeling is het mogelijk dat het behandelde gebied licht gezwollen is of dat er een blauwe plek ontstaat. Dit kunt u eenvoudig met make up maskeren.

Het resultaat van een botox behandeling

48 uur na de behandeling begint de botox te werken, twee weken na de botox behandeling is de werking optimaal en is het resultaat goed te zien. Het resultaat houdt ongeveer drie tot zes maanden aan, daarna kunt terug gaan om opnieuw een behandeling te laten doen. Het belangrijkste resultaat is dat u een natuurlijke uitstraling behoud zonder rimpels. Botox heeft geen goede naam opgebouwd door de kritiek op het natuurlijk ogende resultaat. Wanneer iemand een onnatuurlijk of uitdrukkingsloos gezicht heeft overgehouden aan een botox behandeling is het middel verkeerd toegepast. Het kan zijn dat er teveel botox is toegediend of het in verkeerde zones is behandeld. Daarom is het van belang dat botox behandelingen altijd door een gespecialiseerde arts met veel ervaring wordt uitgevoerd.

Informatie over botox

Botox, volledig botuline toxine, is een medicijn. In Nederland zijn er verschillende merken botox. Het medicijn wordt ingebracht via injecties. Botox wordt gebruikt voor cosmetische ingrepen zoals het verminderen van rimpels meer informatie daarover kunt u hier vinden. maar het wordt ook gebruikt voor medische doelen. Mensen die last hebben van klachten als overmatig transpirerentandenknarsen en migraine  gebruiken botox om die klachten te verhelpen. Wanneer u botox heeft laten injecteren kunnen er geen rimpels komen (totdat het middel is uitgewerkt), mensen gebruiken botox ook op jongere leeftijd al ter preventie van rimpels.

Voor meer informatie over diverse cosmetische behandelingen, kunt u terecht op de website van Dokter Frodo.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden