Uwkliniek

Botox tegen rimpels

Hoe werkt een botox behandeling tegen rimpels?

Voorafgaand aan de behandeling wordt er samen met de arts gekeken wat de beste behandeling voor uw huid is. Elke huid verschilt namelijk en iedereen reageert anders op botox. Wanneer alles besproken is kunt u een afspraak maken voor de daadwerkelijke behandeling. De botox wordt doormiddel van kleine injectienaalden in uw huid gespoten op de afgesproken plekken. De werkzame stof in botox verlamt de spier waardoor deze ontspant en de rimpel verzacht of verdwijnt. Voor een blijvend effect kan de behandeling herhaalt worden. Na de botox behandeling kan het zijn dat er wat bijwerkingen ontstaan rond de plaats van injecteren, het kan zijn dat de plek een beetje opzwelt, er een blauwe plek komt, de plek gaat tintelen, de plek een beetje stijf of zwaar voelt of dat er rode puntjes komen op de plek van injecteren. Dit zijn de enige bijwerkingen waar u last van kunt krijgen, deze bijwerkingen zijn na ongeveer 10 dagen over.

 Fronsrimpels

Als u boos kijkt of fronst spannen de spieren tussen de wenkbrauwen zich aan. Daardoor ontstaan rimpels, na verloop van de jaren zijn die rimpels blijvend. Fronsrimpels kunnen ook erfelijk zijn. Door fronsrimpels kan het lijken alsof iemand boos of streng kijkt terwijl dat misschien niet zo is. Met een botox behandeling kunnen deze rimpels tijdelijk verdwijnen of verzachten. Na maximaal 6

maanden is het resultaat weg en is er een nieuwe behandeling nodig. Door deze behandeling komen ook de wenkbrauwen omhoog met als resultaat dat u weer een zachtere en vriendelijkere gezichtsuitdrukking krijgt.

Voorhoofdrimpels

Wanner u verbaast kijkt of uw wenkbrauwen optrekt krijgt u rimpels op uw voorhoofd. Bij jongeren is de huid nog zo elastisch dat wanneer zij het voorhoofdontspannen de rimpels wegtrekken, bij een oudere huid is de elasticiteit veel minder en lukt dit niet meer. Dit begint met kleine, dunne lijntjes maar na verloop van tijd worden dit diepe rimpels. Uiteindelijk zullen deze permanent zichtbaar zijn. Een behandeling met botox is in dit geval het meest effectief wanneer de rimpels vooral in het midden van het voorhoofd zitten.

Kraaienpootjes

Wanneer u lacht, ontstaan er kleine rimpels rondom uw hoog, lachrimpels. Deze rimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd omdat ze een beetje de vorm van een kraaienpoot hebben. Naarmate u ouder wordt word de huid minder elastisch en neemt het onderhuidse weefsel af, dit zorgt ervoor dat de rimpels steeds erger worden. Daarnaast kunnen factoren als roken en uv-straling er ook voor zorgen dat de kraaienpootjes erger worden. Echter vind niet iedereen deze rimpels vervelend, soms worden ze als charmant omschreven. Indien u de kraaienpootjes wel vervelend vind kunnen ze doormiddel van botox verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Om een optimaal resultaat te behalen is het vaak nodig om meerdere injecties per behandeling te doen. In dit geval dan aan de onder- en bovenkant van het oog.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden