Uwkliniek

Botox tegen overmatig transpireren

Wordt botox tegen overmatig transpireren vergoed?

In veel gevallen wordt een behandeling door middel van botox vergoed door uw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft echter zijn eigen voorwaarden. Daarnaast bepaald de zorgverzekeraar of die het nodig vind in uw situatie, als er nog andere behandelingen zijn om overmatig zweten te verhelpen is het waarschijnlijk dat uw zorgverzekeraar u aanraadt om dat eerst te proberen. Daardoor kan het gebeuren dat u wordt door verwezen naar een specialist, die waarschijnlijk niet vergoed zal worden. Het kan ook zijn dat botox niet de juiste oplossing is voor u, botox is ook niet de goedkoopste optie. Ga daarom eerst naar een arts om te kijken of botox de juiste en enige behandeling voor u is. Indien botox de beste oplossing is voor uw situatie is het verstandig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat de opties zijn.

Andere oplossingen voor overmatig transpireren

Hebt u veel last van natte plekken onder uw armen en maakt dit u onzeker? Dan hebt u waarschijnlijk last van hyperhidrose (overmatig transpireren). Het komt het meeste voor onder de oksels maar u kunt ook overmatig zweten in de voeten, handen of op het voorhoofd.

Er zijn een aantal oplossingen voor overmatig transpireren namelijk:

  • Crèmes of oplossingen die aluminium bevatten. Dit is echter niet bij iedereen effectief.
  • Iontoforese: dit is een techniek waarbij er een elektrische stroom door een bakje water wordt geleid. Door uw handen en/of voeten een tijdje in dat bakje te houden zouden de zweetkanalen zich moeten afsluiten. Een voordeel van deze behandeling is dat u dit gemakkelijk thuis kan doen. Een nadeel is dat het alleen geschikt is voor overmatig transpireren in de voeten en handen.

Mochten deze oplossingen niet helpen kan botox een oplossing bieden.

Hoe werkt een botox behandeling tegen overmatig transpireren?

Door botox te injecteren wordt het signaal naar de zweetklier toe geblokkeerd waardoor het geen zweet meer produceert. Vaak vergt het meerdere injecties. De behandeling stopt het overmatige zweten ongeveer vier tot zes maanden. Daarna is herhaling van de behandeling nodig. De behandeling kan worden toegediend onder de oksel, op de handen, voeten en het voorhoofd.

De behandeling onder de oksels is bijna pijnloos, op de handen en voeten doet het echter meer pijn. Bij deze behandeling wordt er gebruikt gemaakt van een verdoving of koude. Een botox behandeling op de handen en voeten is ook lastiger uit te voeren, hiervoor is meer specialisme nodig dan de andere behandelingen. Als gevolg daarvan kunt u deze behandeling niet bij elke kliniek laten doen maar alleen bij geselecteerde klinieken.

 Bijwerkingen

Het komt voor dat er bijwerkingen optreden na de botox behandeling onder de oksels. Het zijn enkele gevallen maar er zijn mensen die na de behandeling meer gingen zweten op andere plekken van het lichaam. Bij het injecteren gaat de naald niet te diep, dit is om de botox alleen te injecteren in de zenuwen van de zweetklieren. Het is zelden voorgekomen dat de botox zich verder verspreid naar een zenuw van een spier, bijvoorbeeld bij de armen. Het gevolg daarvan zou zijn dat u bijvoorbeeld last krijgt van een zwakte in de arm, dit is echter heel licht. Deze bijwerking verdwijnt vrij snel zonder verdere behandeling. Daarnaast kunt u last krijgen van kleine blauwe plekken en bij de injectiepunten kan het een beetje slap voelen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden