Uwkliniek

Voorhoofdslift

Een voorhoofdslift behandeling

DÖoor veroudering verslapt de huid op het voorhoofd, er kunnen dan diepe fronsrimpels ontstaan. Daarnaast kunt u ook last hebben van kraaienpootjes (lachrimpels) of hangende wenkbrauwen. In deze gevallen kan een voorhoofdslift een goede oplossing zijn.

Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medische dossier. Eerst wordt er een speciale vloeistof geïnjecteerd die het bloedverlies reduceert. Vervolgens worden er aan de zijkanten van het hoofd drie sneetjes vlak bij de haargrens gemaakt

De behandeling is een endoscopische behandeling waarvoor u wordt verdoofd. De behandeling begint met het maken van 3 kleine sneetjes aan de zijkanten van het voorhoofd. Instrumenten worden via die sneetjes ingebracht. Onder de hoofdspieren zit botvlies, dat wordt met die instrumenten losgemaakt. Door dit botvlies aan te trekken gaan de wenkbrauwen omhoog. Wanneer alles tot een natuurlijke en juiste hoogte is getrokken wordt het botvlies met oplosbare hechtingen tijdelijk vastgezet. Het duurt niet lang voordat het botvlies weer volledig aan het bot is gegroeid. Het voordeel van deze methode is dat het overtollige vel niet weggesneden hoeft te worden maar dat het verdeeld word over de behaarde hoofdhuid. Dit verdwijnt vanzelf weer na een aantal weken. De littekens van de behandeling zijn zo klein dat ook kale mensen deze behandeling kunnen ondergaan. Afhankelijk van de grootte van de ingreep duurt de behandeling tussen de een en twee uur.

Wordt een voorhoofdslift vergoed?

Alle zorgverzekeraars hebben hun eigen voorwaarden over vergoedingen. Indien u de voorhoofdslift doet omdat u last heeft van hoofdpijnklachten of slecht zicht kan het zijn dat deze vergoed wordt. Neem hierover contact op met uw zorgverzekeraar of kijk op de website. Wanneer u de voorhoofdslift doet voor cosmetische redenen bijvoorbeeld om van rimpels af te komen komt u niet in aanraking voor een vergoeding.

Na de behandeling

Voor de behandeling wordt u verdoofd, na de behandeling voelt u zich wellicht nog wat moe of slap hierdoor. Na de behandeling moet u een paar uur blijven, wanneer de chirurg en anesthesist het verantwoord vinden dat u naar huis kunt mag u gaan. Door de narcose mag u niet zelfstandig naar huis rijden, denk er vooraf aan dat u iemand meeneemt die u thuis kan brengen.

Na de operatie krijgt u een verband om uw hoofd die u een week moet dragen. Na de behandeling kan het zijn dat u wat lichte pijn ervaart, als dit het geval is kunt u een paracetamol innemen om dit te verlichten. Voor het herstel is het, het beste als u de eerste een a twee maanden zware handelingen te vermijden. Ook persen en bukken kunt u beter niet doen. Door dit soort handelingen neemt de druk op uw hoofd toe.

Het resultaat

Vlak na de behandeling zal het voorhoofd behoorlijk opgezwollen zijn, dit verminderd uit zichzelf.  Na drie tot zes maanden is het voorhoofd hersteld en kunt u het echte resultaat zien. Bij de endoscopische behandeling vallen de littekens amper op omdat ze erg klein zijn en dicht op de haargrens liggen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden