Uwkliniek

Facelift

Een facelift behandeling

Doordat uw huid ouder wordt verliest het elasticiteit, hierdoor kunt u er ouder uit gaan zien dan u zich voelt. Door zwaartekracht, de zon, roken en stress wordt dit proces versterkt. Door dat proces ontstaan er lijnen, rimpels en plooien. Door een facelift kunnen die worden weggewerkt, u krijgt uw oorspronkelijke gezichtsvorm weer terug en uw kaaklijn krijgt weer zijn oude vorm.

Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk consult kunt u erachter komen welke facelift het beste is voor het gewenste resultaat. Uw medische verleden wordt ook besproken net als uw gezondheidstoestand en medicijngebruik. Als u vragen of twijfels hebt kunt u die ook tijdens een consult stellen.

Vlak voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Daarna wordt het te behandelen gebied afgetekend en gaat u naar de operatiekamer. Verschillend per type facelift kunt u helemaal onder narcose worden gebracht of plaatselijk verdoofd worden, dan blijft u bij bewustzijn maar voelt u niks van de behandeling. Bij een traditionele facelift wordt er in het begin van de behandeling een smalle snede langs uw haargrens aangebracht. Vervolgens worden daar drains aangelegd, via deze dunne slangetjes wordt er tijdens de behandeling wondvocht en bloed afgevoerd. De bovenste huidlaag en de spieren worden strakgetrokken en de wond wordt dichtgemaakt. De wond wordt daarna bedekt met steriele gaasjes, een laag watten en een hoofdverband. Daardoor kan uw gezicht niet vervormen en kunnen de weefsels aan elkaar groeien. Een dag na de behandeling kan het verband eraf en wordt die vervangen met een elastische hoofdband die u gedurende een week overdag en ’s nachts moet dragen.

Na de behandeling

De eerste weken na de facelift kan uw gezicht wat opgezwollen zijn en bloeduitstortingen bevatten. Deze verdwijnen weer vanzelf. Ongeveer een week na de behandeling moet u terugkomen voor een controle, er wordt dan gekeken hoe de wond zich hersteld en de hechtingen worden verwijderd.

Afhankelijk van het type facelift dat u heeft laten doen is er een herstel periode. Tijdens een consult zult u uitgebreid geïnformeerd worden over uw hersteltijd. Indien u een volledige narcose heeft gehad voor de behandeling kunt u pas naar huis als een verpleegkundige en anesthesist dat goedkeuren. De verdoving werkt nog na, zorg er dus voor dat iemand u naar huis kan brengen. Wanneer er een drain is aangebracht bij uw behandeling wordt deze de dag ne ingreep verwijderd. De eerste week na de behandeling moet u zoveel mogelijk rusten, daarna kunt u langzaam uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Voorkom daarbij dat er druk op het hoofd komt te staan, de eerste maand na de facelift is het verstandig om persen, zwaar tillen en bukken te voorkomen. Intensief sporten kunt u het beste uitstellen tot zes weken na de behandeling. Indien uw werkzaamheden erg intensief zijn kunt u beter een tot twee weken wachten voor u weer gaat werken.

Na de behandeling kunt u gewoon douchen, let er wel op dat u de littekens drooghoud tot de hechtingen verwijderd zijn. Omdat de hechtingen dicht op de haargrens zitten moet u voorzichtig zijn met het wassen van uw haren. Het is daarnaast ook het beste om met lauw water te douchen, te heet water zorgt voor extra zwelling in het behandelde gebied.

Het resultaat

Vlak na de behandeling kunt u last hebben van een lichte zwelling in uw gezicht, deze trekt vanzelf weg. Daarna kunt u het echte resultaat van de behandeling zien. Hoelang het duurt voordat het echte resultaat te zien is verschilt per persoon, dit kan enkele maanden tot een jaar duren. Na de facelift is uw huid gladder en strakker, de contouren van uw gezicht zijn weer beter zichtbaar en doordat de rimpels verdwijnen, ziet u er weer frisser en jonger uit. Een groot voordeel van een facelift is dat de rimpels die van nature deel uitmaken van uw uitstraling, zoals lachrimpels, niet verdwijnen. Uw gezicht wordt dus niet uitdrukkingsloos.

De duur van het resultaat verschilt per facelift, een mini facelift is bijvoorbeeld minder ingrijpend maar het resultaat is ook langer zichtbaar. Bij een traditionele facelift blijft het resultaat ongeveer 15 jaar zichtbaar. Omdat de huid blijft verouderen moet u na verloop van tijd een herbehandeling ondergaan om het gewenste effect te behouden.

Verschillende typen facelift

Er zijn verschillende soorten facelift die u kunt ondergaan, indien u een kleine correctie wilt is de s-lift of mini facelift de beste optie. Bij een ultralift worden er kleine sneetjes rond de haargrens gemaakt om de overtollige huid op het voorhoofd te verdelen naar achteren/boven.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden