Uwkliniek

fillers voor de lippen en mondhoeken

De bovenlip, onderlip en lippenrand behandelen met fillers

Het kan zijn dat u altijd al kleine lippen heeft en graag groteren wilt. Het kan ook zijn dat door veroudering de lippen hun volume zijn verloren en u daarom weer meer volume wilt in u lippen.

Doormiddel van fillers kunt u ervoor kiezen uw lippen op te vullen. Wanneer u de bovenlip wilt opvullen wordt de onderlip vaak ook een beetje opgevuld, zodat de lippen mooi in verhouding zijn. Op die manier is het resultaat ook zo natuurlijk mogelijk. U kunt ervoor kiezen om alleen het lippenrood te laten vullen of alleen de lippenrand, echter is het behandelen van beide vaak het beste. Door de lippenrand op te vullen krijgen uw lippen een mooiere vorm, door vervolgens ook het lippenrood te vullen krijgen de lippen meer volume. Als u last heeft van asymmetrische lippen kan dat ook behandeld worden met fillers.

Na een filler behandeling is het goed voor de behandelde huid als u die geregeld koelt. De eerste paar dagen na de behandeling kunt u beter niet gaan sporten of naar de sauna gaan, te veel warmte is niet goed voor de lippen. Vermijd uv-straling de eerste paar dagen en tot twee weken na de behandeling kunt u geen gezichtsbehandeling ondergaan. De eerste een a twee dagen kunt u uw lippen niet masseren, u kunt het beste helemaal van uw lippen afblijven.

Bijwerkingen

Na de behandeling kunnen de lippen wat opzwellen en kunnen er rode/blauwe plekjes rondom het behandelde gebied ontstaan. Deze bijwerkingen zijn vaak gemakkelijk te verhelpen en snel weer over. Wanneer een filler te oppervlakkig ingespoten wordt kunnen er bultjes in de lippen ontstaan. De bultjes verdwijnen meestal na maximaal twee weken.

Wanneer er fout is geïnjecteerd treden er ergere bijwerkingen op, het kan dan zijn dat u veel pijn heeft aan het behandelde gebied of dat de huid verkleurt. Als dit het geval is, is het verstandig om even te laten checken of alles wel goed is. Het kan zijn dat u dan om blijvende schade te voorkomen behandeld moet worden.

Het resultaat van een filler behandeling in de lippen

Een dag na de behandeling is het echte resultaat goed zichtbaar, vlak na de behandeling ziet u ook al resultaat maar omdat de lippen dan ook opgezwollen zijn van de behandeling is dit niet het eindresultaat. De lippen zijn voller dan voorheen of eventuele asymmetrie is weg. Tot 12 maanden na de behandeling is het resultaat zichtbaar, hierna heeft het lichaam alle hyaluronzuur die is ingespoten opgenomen en kunt u terug komen voor een herbehandeling.

De mondhoeken behandelen met fillers

Door veroudering gaan de mondhoeken hangen, het volume is verminderd. Het komt voor dat mensen daardoor bijvoorbeeld niet graag op foto’s gaan of overdreven hun best moeten doen op vrolijk te lijken. De hangende mondhoeken worden ook wel marionetplooien genoemd. Fillers zijn een goede oplossing om hier wat aan te doen.

Door fillers te injecteren in de mondhoeken ziet u er weer frisser uit. Meestal duurt de behandeling niet langer dan 10 minuten. Vaak is een verdoving niet nodig, het te behandelen gebied kan gekoeld worden zodat u het minder voelt. De injectienaalden zijn erg dun, hierdoor is de behandeling zo goed als pijnloos. Hoelang het resultaat blijft verschilt per persoon maar gemiddeld is het zichtbaar tot ongeveer een jaar na de behandeling. Daarna is een herbehandeling mogelijk en ook nodig om het gewenste resultaat te behouden.

Het resultaat van een filler behandeling in de mondhoeken

Na de behandeling is het gebied lichtelijk opgezwollen, ongeveer 10 dagen na de behandeling is het optimale resultaat zichtbaar.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden