Uwkliniek

Botox tegen migraine

Hoe werkt een botox behandeling tegen migraine?

De injecties worden meestal aan beide kanten van het hoofd gedaan, het is ook mogelijk dat de nek en de slapen worden meegenomen in de behandeling. Door de botox verminderd de spanning op de geïnjecteerde plekken waardoor de migraine ook zou moeten verminderen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de botox werkt bij de behandeling. Het is bewezen dat de botox bij de meerderheid van mensen met migraine wel werkt. De meerderheid waarbij de behandeling werkt geeft aan dat er zeker vermindering van de klachten is, de migraine aanvallen komen minder voor en zijn minder heftig.

Het middel werkt alleen niet bij alle klachten van migraine. Bijvoorbeeld bij hele heftige migraine klachten werkt de behandeling meestal niet goed of een stuk minder goed. Het gaat dan om klachten die worden omschreven alsof het hoofd explodeert. Andere klachten zoals hoofdpijn tussen de ogen en neus zijn over het algemeen ook minder goed te behandelen.

 Wordt een botox behandeling tegen migraine vergoed?

Of de botox behandeling tegen migraine vergoedt wordt verschil per zorgverzekeraar. Om erachter te komen of in aanmerking komt voor een vergoeding kunt het beste naar de website van uw zorgverzekeraar gaan of contact opnemen. Er zijn ook een aantal klinieken die afspraken hebben gemaakt met zorgverzekeraars over het vergoeden van bepaalde behandelingen u heeft dan wel een doorverwijzing van uw huisarts of een medisch specialist te hebben. Houdt wel rekening met uw eigen risico. Daarnaast kunt u altijd nog overwegen om de behandeling zelf te betalen.

 Bijwerkingen/veilig?

De plek waar de injecties worden gedaan is erg belangrijk bij een botox behandeling tegen migraine. Wanneer de botox niet op de juiste plekken wordt geïnjecteerd kan de hoofdpijn toenemen. De hoeveelheid botox die wordt geïnjecteerd is ook zeer belangrijk. Na de behandeling kan het rond de plek van injecteren een beetje opzwellen en het kan zijn dat u wat blauwe plekken krijgt. Deze bijwerkingen zullen na een paar dagen weer afnemen. Een van de bijwerkingen die ook als een voordeel wordt gezien is dat wanneer u de injecties ook in het voorhoofd krijgt de rimpels verminderen. Er wordt maar een kleine hoeveelheid botox geïnjecteerd maar toch zal het de rimpels beïnvloeden.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden