Uwkliniek

Laser behandelingen

Mogelijkheden van een laserbehandeling

Een laserbehandeling is een pijnloze oplossing voor veel verschillende problemen. Een laser behandeling kunt u overwegen omdat u:

  • Een slechte huid conditie heeft
  • Last heeft van acne of littekens op uw huid
  • Rimpels wilt verminderen of verwijderen
  • Zich stoort aan pigmentvlekken
  • Van ongewenste haren af wilt

In al deze gevallen is het mogelijk een laser behandeling te onder gaan.

 

De laser behandeling

Laser is een afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Bij een laser bundelen de lichten, hierdoor is een laser ideaal om specifieke punten aan te wijzen of in dit geval te behandelen. Doordat de bundel van licht warm is kan die worden gebruikt om bijvoorbeeld pigment vlekken te verhitten. De omliggende huid wordt niet verhit dus daar gebeurt ook niks mee. Als de te behandelen plek te lang verhit wordt kunnen omliggende structuren aangetast worden, om dit te voorkomen wordt de laser gepulseerd. Op deze manier is er een korte verhitting van het specifieke punt en blijft de omliggende huid onaangetast.

Voor een laserbehandeling kunt u plaatselijk verdoofd worden maar volledige verdoving is ook mogelijk. Zodra de verdoving volledig ingewerkt is kan de arts beginnen met de behandeling. De arts richt de laser op de plek die behandeld moet worden. Van het huidoppervlak verdampt een dun laagje. Daardoor krimpen de huidlagen die daaronder liggen ook wordt de huid gladder.

Afhankelijk van wat u laat behandelen met een laser behandeling kan het zijn dat u meerdere behandelingen nodig heeft voor het gewenste resultaat. Het kan ook zijn dat u terug moet komen om het gewenste resultaat te onderhouden. De duur van de behandeling verschilt ook per situatie. Gemiddeld duurt dit tussen de vijf en twintig minuten.

Een laser behandeling is puur cosmetisch. Daarom wordt deze niet vergoed en moet u hem helemaal zelf betalen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden