Uwkliniek

ontharen met een laserbehandeling

Hoe werkt het?

Het komt voor dat mensen last hebben van beharing op ongewenste plekken of overmatige beharing. Door een laserbehandeling kunt u permanent onthaart worden. Dit is op bijna alle plekken op het lichaam mogelijk. Hierna hoeft u niet meer regelmatig te harsen of scheren.
De meeste lasers die worden gebruikt voor een ontharing werken met lichtgolven. Enkele klinieken gebruiken lasers die werken met radiogolven. Ter bescherming krijgt u een bril op. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld om te voorkomen dat er schade aan de huid wordt aangebracht door de laser. De haren worden hierdoor ook beter verwijderd.
Er zijn bepaalde eigenschappen die beter of slechter reageren op de laserbehandeling. Zo werkt de laserbehandeling het effectiefst bij mensen met een lichte huidskleur en donkere haren. De energie van de laserstraal wordt bij lichte haren minder goed opgenomen. Een laserstraal met radiogolven werkt in dat geval beter, net als bij heel blond, rood en grijs lichaamshaar. De laserbehandeling werkt ook minder goed bij een donkere huid, door het pigment in de huid gaat de energie voor een deel daarheen en niet alleen in de haarzakjes. U kunt daarom ook beter niet zonnen vlak voor de behandeling.
Voorafgaand aan de behandeling wordt het apparaat ingesteld naar uw haar- en huidtype. Wanneer de behandeling begint richt de laser zich op de overmatig behaarde gebieden. De lichtgolven worden opgenomen door de haarzakjes waardoor ze kapot gaat. Eenmaal kapot keren ze niet meer terug. De behandeling werkt het beste voor de haarzakjes in de groeifase, de behandeling wordt herhaald om alle haarzakjes aan te pakken. Over het algemeen doet de laserbehandeling geen pijn, bij lichaamsdelen als de bovenlip en voeten kan het wel wat pijnlijk zijn.

Na de laserbehandeling

U kunt na de behandeling uw werkzaamheden gewoon oppakken, de huid kan alleen nog gevoelig of rood zijn. Na een dag zal dit verminderen. Als u veel last heeft van pijn kunt u de huid koelen of een paracetamol innemen. Er kunnen wat korstjes ontstaan, deze verdwijnen zelf na een aantal dagen. Er kunnen ook wat vlekken ontstaan, deze zijn over het algemeen tijdelijk. Om de huidveranderingen niet te verergeren kunt u het beste de zon zoveel mogelijk vermijden de eerste twee weken na de behandeling.
Om het gewenste resultaat te bereiken zult u meerdere behandelingen moeten ondergaan. Deze kunnen niet te snel na elkaar zijn omdat de huid moet herstellen. Tussen de laserbehandelingen zitten ongeveer zes weken. Het aantal behandelingen verschilt maar zit meestal rond de zes. Na een aantal jaar kan het nodig zijn dat u terug moet komen voor een herbehandeling om het resultaat te onderhouden.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden