Uwkliniek

Zorgverzekeringen vergelijken: wel of geen aanvullende dekking?

Geplaatst op

Je kunt een basisverzekering afsluiten, maar je kunt jouw zorgverzekering ook uitbreiden met een of meerdere aanvullende dekkingen. Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan interessant zijn, maar het is niet altijd de beste keuze een aanvullende verzekering af te sluiten. Meer hierover, lees je op deze pagina.

 

De verschillende aanvullende zorgverzekeringen

Voor we je vertellen of het afsluiten van een aanvullende verzekering wel of niet verstandig is, is het goed om te weten welke aanvullende zorgverzekeringen er precies zijn. Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor de tandarts, maar ook voor de fysiotherapeut, zorg in het buitenland, de orthodontist en allerlei (alternatieve) therapieën. Er is zelfs een aanvullende zorgverzekering voor brillen en contactlenzen. De populairste aanvullende zorgverzekeringen zijn de tandartsverzekering en de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Dit alles kun je instellen in een zorgvergelijker.

 

Wel of geen aanvullende dekking?

Ga je ieder jaar twee keer naar de tandarts, dan kan het interessant zijn een tandartsverzekering af te sluiten. Ga je eigenlijk nooit naar de tandarts, dan is het niet nodig een aanvullende verzekering af te sluiten voor deze zorg. Of een aanvullende zorgverzekering wel of niet de moeite waard is, is simpelweg afhankelijk van jouw kosten. Geef je op dit moment veel geld uit aan bepaalde zorg, bijvoorbeeld door naar de fysiotherapeut te gaan, dan bespaar je geld met een aanvullende verzekering. Maak je slechts af en toe kosten voor bepaalde zorg, dan ben je duurder uit met een aanvullende verzekering. De kosten van een aanvullende verzekering komen namelijk iedere maand weer terug.

 

Om erachter te komen of je wel of geen aanvullende verzekering nodig hebt, bereken je wat je per jaar uitgeeft aan jouw zorg. Zijn deze kosten hoger dan de kosten van de aanvullende verzekering? Dan ben je goedkoper uit als je een aanvullende zorgverzekering neemt. Zijn de kosten lager, dan houd je het bij je basisverzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden