Uwkliniek

Wat is een spoedtandarts?

Geplaatst op

Tandproblemen kunnen in allerlei verschillende vormen en varianten optreden, van een loszittende beugel tot een afgebroken tand. Van kiespijn tot een kaakbreuk. De meeste problemen kunnen door uw eigen tandarts worden opgelost en hebben geen acute behandeling nodig. Het kan echter voorkomen dat de pijn zo groot is dat er buiten de openingsuren een spoedbehandeling nodig is, in deze situaties kunt u terecht bij een spoedtandarts.

Wat je kan doen binnen de openingsuren

Er kan uitsluitend een beroep gedaan worden op een spoedtandarts buiten de openingsuren. Wanneer er sprake is van een noodgeval kan je gewoon contact opnemen met je eigen tandarts om een snelle afspraak te plannen, op deze manier kan je alsnog efficiënt geholpen worden zonder dat u daarbij extra kosten krijgt.

Wat je kan doen buiten de openingsuren

Als er directe behandeling nodig is maar je eigen tandarts is dicht, kan je contact opnemen met een spoedtandarts, bijvoorbeeld een spoedtandarts van Amstel Dental. Het kan ook voorkomen dat je eigen tandarts een spoedtandarts is, zo niet zul je extern een spoedtandarts moeten benaderen.

Soorten behandelingen

Acute pijn kan veroorzaakt worden door onder andere een uitgevallen of afgebroken tand(en), hevige kiespijn, een kaakbreuk, hevige bloedingen en andere zaken waarbij het gebit ernstig beschadigd is. Bij deze gevallen moet er contact opgenomen worden met de dienstdoende arts die vervolgens bepaald of je in aanmerking komt voor een spoedeisende tandheelkundige behandeling.

Wat vragen ze?

Het is belangrijk om contant geld mee te nemen. Zeker als je een behandeling krijgt bij een kliniek waarbij je zelf niet bij zit, bij de meesten hebben ze namelijk geen pin en moet er gelijk betaald worden. Als de behandeling bij jouw eigen tandarts plaatsvindt sturen ze meestal gewoon een rekening, aangezien ze je kennen. Ook moet er verplicht een geldige identiteitsbewijs en zorgverzekeringspasje meegebracht worden, anders mogen ze jou weigeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden