Uwkliniek

Tanden bleken

Wie wil er nou geen stralend wit gebit? Witte tanden geven een mooie lach, maar helaas is niet iedereen gezegend met een glanzend gebit. Daarom gaan sommige mensen erg ver in hun zoektocht naar manieren om hun tanden te bleken. Maar worden je tanden daadwerkelijk bleker dankzij bananenschillen, houtskool of baking soda?

Met houtskool

Het meisje in het filmpje toont verschillende manieren om een mooi gebit te krijgen, maar wij focussen ons even op de eerste: poetsen met houtskool. Behalve dat het er bijzonder onsmakelijk uitziet, heeft het ook weinig nut.

Het gaat hier om ‘actieve kool’, houtskoolpoeder waaruit alle gassen en andere onzuiverheden gebrand zijn. Wat overblijft is koolstof, dat extreem makkelijk vloeistoffen en gassen aan zich bindt. Het wordt in de medische wereld gebruikt tegen vergiftigingen, hoewel het effect hiervan ter discussie staat.

Een aantal jaar geleden begon men houtskool te gebruiken om wittere tanden te krijgen. Dat mensen denken dat poetsen met houtskool werkt is niet raar. De actieve kool ruimt namelijk wel degelijk oppervlakkig vuil op, maar het verandert verder niks aan de natuurlijke kleur van de tanden.

Baking soda en citroensap

Ook populair is het gebruik van een mengsel van baking soda en citroensap. Baking soda bestaat uit de stof natriumbicorbonaat, en het wordt ook vaak zonder citroensap ingezet om de tanden witter te maken.

Hoewel baking soda met citroensap wel degelijk reinigend kan werken, is het ook hier het geval dat het de tanden totaal niet bleekt. Sterker nog: veelvuldig gebruik is juist schadelijk. Het zorgt er namelijk voor dat het glazuur van de tanden afgeschuurd wordt.

Net als in het vorige filmpje is hier bovendien duidelijk te zien dat er met de kleuren geknoeid is in de voor-en-na-foto’s; dit valt dus niet te vertrouwen.

Bananenschil

Tandenpoetsen hoeft volgens dit filmpje met een tandenborstel. Als we het meisje uit dit filmpje mogen geloven, is ook de binnenkant van een bananenschil hier geschikt voor. Dit ‘middel’ staat  op internet inmiddels bekend als de ‘banana teeth whitening myth’.

Het idee achter deze mythe is dat de mineralen uit de schil (zoals kalium, magnesium en mangaan) de tanden reinigen. Er is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs waarmee kan worden aangetoond dat een bananenschil de tanden reinigt of bleekt

Naar de tandarts

UwKliniek raadt ten zeerste af om de bovenstaande ‘bleekmiddelen’ toe te passen en adviseert tevens de tanden altijd met een tandenborstel te poetsen, in plaats van een bananenschil. Wilt u uw tanden bleken en echt zeker weten dat de behandeling werkt? Overleg dan met uw tandarts wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben goede ervaringen met onderstaande praktijken en kunnen u deze aanraden. Met een bleekbehandeling in een van deze praktijken weet u zeker dat u een prachtig resultaat behaalt.

Tandartspraktijken in Amsterdam en omgeving

WIT
Vestigingen in Amsterdam en Maastricht
>> Meer informatie vind je op de website: Wit.nl/tanden-bleken

Tandartspraktijk T. Broekman-Teggelaar
Twee vestigingen in Amsterdam
Meer informatie over tanden bleken

Tandartspraktijk Verdronkenoord
Verdronkenoord 75
1811 BC Alkmaar
Tanden bleken bij Tandartspraktijk Verdronkenoord

Tandartspraktijk Overbos
Liesbos 140
2134 SE Hoofddorp
Tanden bleken in Hoofddorp

Tandartspraktijk De Liefde
Rietwijkerstraat 52
1059 XB AMSTERDAM
Tandarts De Liefde

Tandartspraktijk Buitenveldert
Van Nijenrodeweg 834
1082 JM Amsterdam
Tandartsenpraktijk Buitenveldert

Overige tandartspraktijken

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda
Uw tandarts in Breda

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31a
3062 KG Rotterdam
Tandartspraktijk Tandzorg Kralingen

AVT Kliniek
Pieterskerkhof
3512 JS Utrecht
Tandartspraktijk AVT Kliniek

Evident Mondzorg
Groesbeekseweg 53
6524 CN Nijmegen
Tandartspraktijk Evident Mondzorg

Tandartspraktijk De Waterval
Houtstraat 70
1353 BD Almere
Tanden bleken in Almere

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden