Uwkliniek

Stimuleer je haargroei met de juiste voeding

Geplaatst op

Een mooie dikke en donkere bos haren is voor veel mensen mooi om te hebben. Er wordt daarom vaak gekozen voor dure shampoo die hiervoor schijnt te zorgen. Echter klopt dit vaak niet en werkt een dure shampoo vaak amper of niet. Wel zijn er gelukkig nog andere manieren om te zorgen voor een goede dikke bos haren. Een van die manieren is door het eten van de juiste voeding. Wij leggen hieronder verder uit over welke stoffen je binnen hoort te krijgen voor een goede en gewenste haargroei.

Welke voedingsstoffen moet ik krijgen voor een goede haargroei?

Het krijgen van een goede bos dikke en donkere haren werkt in feite vergelijkbaar als het creëren van een gezond lichaam. Met gezonde voeding kun je er goed voor zorgen. Wel is het belangrijk om de juiste voeding te kiezen met de juiste vitaminen en mineralen. Veel van deze stoffen kun je halen uit superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen die een zeer hoog gehalte aan voedingsstoffen bevatten.

Een aantal mineralen die erg belangrijk zijn voor de groei van je haar zijn de mineralen koper en zink. Zink is belangrijk voor je lichaam voor het aanmaken van nieuwe cellen. Dat betekent ook de aanmaak van haarcellen. Dit zorgt ervoor dat je haar een mooi glanzend uiterlijk behoudt. Koper is belangrijk voor een gezonde groei van het haar en het tegengaan van haaruitval. Ook vergrijzing wordt beter tegengegaan door koper. Koper en zink werken beter wanneer ze samen worden genomen. Goede bronnen van koper en zink zijn bijvoorbeeld chiazaden en knoflook. Een ander mineraal dat onmisbaar is voor gezond haar is ijzer. IJzer zorgt ervoor dat het haar wordt getransporteerd en de haarzakjes dus beter worden gevoed met zuurstof.

Verder is het belangrijk om te zorgen voor eiwitten. Dat komt omdat het grootste gedeelte van je haar bestaat uit eiwitten. Door te zorgen voor voldoende eiwitten zorg je dus voor het tegengaan van het verouderen van je haar en blijven de haren op je hoofd fit. Naast proteïneshakes zijn er veel producten die een hoog eiwitgehalte hebben, zoals magere kwark, eieren, linzen en nog veel meer.

Tot slot dient je lichaam veel vitaminen binnen te krijgen. Zorg dus dagelijks voor een gevarieerd portie fruit. De vitaminen C, E en de B-vitaminen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je haar.

Meer tips om de haargroei te stimuleren?

Wil je nog meer methoden vinden om je haargroei te stimuleren buiten de gezonde voeding om? Kijk dan hier waar je nog allerlei tips en informatie tegenkomt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden