Uwkliniek

pigment vlekken verminderen met een laserbehandeling

De laserbehandeling

Als u last heeft van donkere pigment vlekken zoals ouderdomsvlekken, moedervlekken of sproeten kunt u een laserbehandeling ondergaan. Door een laserbehandeling kunnen ongewenste pigment vlekken worden verwijderd.

De laser dringt tot 1 mm door in de huid, hierdoor wordt het onderliggende weefsel en organen worden niet beschadigd. Een laserbehandeling kan pijnlijk zijn, het kan aanvoelen als kleine prikjes met een speld in uw huid. Tegen de pijn kunt u een verdoving krijgen of kan er een verdovende crème worden aangebracht op het te behandelen gebied. Het licht van de laser is niet direct schadelijk voor uw ogen maar ter bescherming krijgt u een bril op.

Na de laserbehandeling

Nadat de huid is behandeld wordt het wit, dit geeft aan dat het pigment verdampt wordt. Vlak daarna wordt het gebied wat rood en zwelt het op. Na een halfuur tot een uur verdwijnt dat weer. Het komt voor dat er kleine bloedpuntjes verschijnen, dit is niet ernstig en verdwijnt vanzelf weer. Het gebeurt ook dat er blaartjes komen, hierin zit weefselvocht. De blaren kunt u beter niet doorprikken, ze worden vanzelf een korstje.

Als u een donkere huid heeft kan het zijn dat na de behandeling de huid donker verkleurd. Het kan zijn dat u dit voorheen ook had met wondjes, deze verkleuring verdwijnt vanzelf binnen drie tot negen maanden. Het gebeurt zelden dat dit permanent is.

Het tegenovergestelde, dat de behandelde huid lichter wordt dan voorheen. Ook deze verkleuring verdwijnt meestal weer binnen drie tot negen maanden. Ook hierbij komt het zelden voor dat dit permanent is.

Na de behandeling moet u de huid goed verzorgen, anders is er kans op littekens.

De verzorging van de huid

Op de dag van de behandeling moet u geen crèmes gebruiken op het behandelde gebied. De laserstralen worden door de crèmes tegengehouden, dit verminderd de werkzaamheid van de behandeling.

Na de behandeling kunt u last hebben van pijn en een branderig gevoel. Om dit te verminderen kunt u de huid koelen met een ice pack of iets dergelijks. Als dit niet genoeg helpt kunt u ook een pijnstiller innemen. Indien u in het gezicht bent behandeld kunt u het beste het hoofdeinde van uw bed wat verhogen de eerste paar nachten na de behandeling, dit voorkomt zwelling.

Na de behandeling ontstaan er schilfertjes die na ongeveer vijf dagen weer loslaten. Die schilfertjes zorgen voor jeuk, u moet voorkomen dat u gaat krabben. Het beste kunt u de plek insmeren met crème. Door het dragen van kleding of accessoires kan het behandelde gebied gaan irriteren, u kunt hier dan het beste een verband of gaasje op plakken. Wanneer de schilfertjes nog vastzitten kunt u contactsporten en zwemmen beter vermijden.

De huid is erg kwetsbaar, behandel de huid daarom voorzichtig. Was de huid voorzichtig en pas met het drogen op, laat de huid verder zoveel mogelijk met rust.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden