Uwkliniek

Een mooie smile: cosmetische behandelingen bij de tandarts

Geplaatst op

Bij moderne tandartspraktijken worden verschillende cosmetische behandelingen aangeboden om het uiterlijk van je gebit te verbeteren. Er zijn verschillende cosmetische behandelingen waarvoor je terecht kan bij de tandarts.

Je tanden laten bleken

Dit is een populaire behandeling om verkleuringen en vlekken op de tanden te verminderen en een wittere glimlach te krijgen. Tandartsen kunnen bleekgels of -pasta’s gebruiken in combinatie met speciale lichtbronnen om de tanden op te helderen.

Schildjes van composiet

Facings zijn dunne schildjes van porselein of composietmateriaal die op de voorkant van de tanden worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om gebroken, misvormde of verkleurde tanden te verbergen en de vorm en kleur van de tanden te verbeteren.

Tandheelkundige kronen

Kronen zijn kapjes die over beschadigde of verzwakte tanden worden geplaatst om ze te beschermen en het uiterlijk te verbeteren. Deze kapjes worden vaak gemaakt van verschillende materialen, zoals porselein, zirkoniumoxide of metaallegeringen, en worden op maat gemaakt om bij de natuurlijke tanden te passen.

Invisalign en orthodontische behandelingen

Naast het corrigeren van de tandstand voor functionele doeleinden, kunnen orthodontische behandelingen, zoals het gebruik van Invisalign (doorzichtige beugels), ook worden ingezet voor cosmetische doeleinden. Ze kunnen helpen bij het rechtzetten van scheve tanden of het sluiten van kleine ruimtes tussen de tanden.

Esthetische vullingen

Traditionele amalgaamvullingen kunnen worden vervangen door tandkleurige composietvullingen die beter opgaan in de natuurlijke kleur van de tanden. Dit helpt om een natuurlijk ogende glimlach te behouden.

Gingivoplastie en tandvleescorrectie

Deze behandelingen richten zich op het vormgeven van het tandvlees en het corrigeren van onregelmatigheden. Ze kunnen worden gebruikt om een gummy smile (waarbij te veel tandvlees zichtbaar is) te verminderen of om de verhouding tussen tandvlees en tanden te verbeteren.
Het is belangrijk op te merken dat niet elke tandarts alle bovengenoemde behandelingen aanbiedt. Het aanbod kan verschillen per tandartspraktijk en de specialisatie van de tandarts. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke cosmetische behandeling, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met een tandartspraktijk en te informeren naar de beschikbare mogelijkheden. Tandarts Utrecht Oost maakt het mogelijk om weer een mooie smile te hebben. Lees snel verder in deze blog voor de nodige tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden