Wilt u zelf bami kruiden maken?

29 Mei, 2018 08:40

Er zijn verschillende soorten kruiden die je door het eten kunt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld bami kruiden. Deze kunt u in de winkel kopen, maar deze zijn vaak lang niet zo lekker als de bami kruiden van de chinees. U kunt daarom altijd bami bij de chinees gaan halen, maar u kunt ook leren hoe u deze bami kruiden zelf kunt maken. In dit artikel wordt er uitgelegd wat kruiden zijn, wat het verschil is tussen kruiden en specerijen maar ook hoe u zelf bami kruiden kunt maken.

Wat zijn kruiden?

Kruiden zijn planten met een niet-houtachtige stengel. Het wordt gebruikt om een bepaalde kleur, geur of smaak aan iets te geven. Rozemarijn en laurier worden in de keuken vaak nog kruiden genoemd, dit zijn ze dus officieel niet. Dat komt doordat rozemarijn en laurier een houtachtige stengel hebben. Als plantkundige zeg je dus dan rozemarijn en laurier geen kruiden zijn, maar een kok gebruikt het voor de smaak van zijn eten, dus het is een grote kans dat hij ze wel kruiden noemt.

Het verschil tussen kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen worden veelal in dezelfde zin genoemd, ondanks dat ze veel op elkaar lijken zijn er ook enkele verschillen. Het belangrijkste onderscheid zit hem in het klimaat waar het groeit. Kruiden groeien voornamelijk in een gematigd klimaat en specerijen in een zonnig of tropisch klimaat.

Hoe maak je zelf bami kruiden?

De bami kruiden van de chinees hebben vaak de voorkeur van veel mensen. Om deze zelf te kunnen maken moet u de ingrediƫnten weten van bami kruiden. In bami kruiden zitten de volgende ingrediƫnten: knoflook-, koriander-, gember-, komijn- en chilipoeder, peper, zout, kerrie en kurkuma. Om dan de smaak van de chinees in de bami te krijgen, kunt u er kippenpoeder aan toevoegen om de bami kruiden van de chinees te krijgen.

< Wat kan oncologische fysiotherapie voor jou betekenen? Stimuleer je haargroei met de juiste voeding >