Uwkliniek

Alles wat je moet weten over ooglaseren

Geplaatst op

Denk je erover na om je ogen te laten laseren? Dit kan een hele goede oplossing zijn als je genoeg hebt van je bril of lenzen. Zo zit je namelijk nooit meer met beslagen brillenglazen zodra je een warme kop thee drinkt. Of met lenzen die je elke ochtend weer in moet doen en ‘s avonds natuurlijk ook weer uit moet doen. Gedoe met vloeistoffen, lenzendoosjes en brillendoekjes is dan voorgoed voorbij. Maar toch moet je goed nadenken over een ooglaserbehandeling. Het is namelijk wel een chirurgische ingreep, en er is dus ook nazorg vereist. Verder is er vooronderzoek en controle achteraf nodig. Twijfel je over een ooglaserbehandeling? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat is een ooglaserbehandeling?

Een ooglaserbehandeling heeft als doel om het zichtvermogen te verbeteren. Dit gebeurt door middel van refractiechirurgie. Met een laserstraal wordt de kromming van het hoornvlies aangepast waardoor je weer scherp kunt zien. Als je kiest voor een ooglaserbehandeling, heb je natuurlijk eerst een intake gesprek en vooronderzoek. Aan de hand van de resultaten kan worden besloten welke behandelmethode het beste bij jou past. Je ogen worden behandeld en moeten hierna volledig herstellen. Daarom moet je goed druppelen en moet je af en toe terug op controle om te kijken of je oog goed herstelt.

Waar kan ik mijn ogen laten laseren?

Er zijn verschillende artsen en klinieken waar je je ogen kunt laten laseren. Kies altijd voor een betrouwbare arts of kliniek met ervaren specialisten. Je wil namelijk niet dat er iets misgaat met je ogen! Zoek ook eens naar ervaringen en beoordelingen van andere mensen. Ooglaseren bij Eyescan is een van de opties. Dit is een oogheelkundige kliniek met een hoog kwaliteitsniveau.

Wanneer kan ik mijn ogen laten laseren?

Je kunt je ogen laten laseren als je bijziend of verziend bent. Bovendien moeten je ogen geschikt zijn om te laten laseren. Ook moet je ouder zijn dan 18 en een goede algemene gezondheid hebben. Je oogsterkte moet stabiel zijn en je mag niet zwanger zijn. Ook moet je sterkte tussen bepaalde waarden liggen. Tijdens het vooronderzoek worden al deze zaken uiteraard gecontroleerd.

Wordt ooglaseren vergoed?

Een ooglaserbehandeling wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen als je een medische indicatie hebt, kan de behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kun je bij sommige verzekeraars een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk dus goed welke zorgverzekeraar je het best kunt kiezen als je een ooglaserbehandeling gaat laten uitvoeren. Voor een ooglaserbehandeling is er geen wettelijk verplichte eigen bijdrage en betaal je ook geen eigen risico.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden