Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over Botox

- Wat is Botox?

Botox is een merknaam voor het eiwit Botuline Toxine type A. Het eiwit wordt ingezet om de gezichtspieren die rimpels veroorzaken te laten ontspannen. Naast het verminderen van de fronsrimpel, de voorhoofdsrimpel en kraaienpootjes kan Botox ook worden ingezet tegen overmatig transpireren of tandenknarsen.

 

- Hoe snel werkt Botox?

Na ongeveer 48 uur begint de Botox te werken. Vaak duurt het echter een week, voordat het resultaat optimaal is.

 

- Wanneer is de Botox uitgewerkt?

Het verschilt per persoon wanneer de Botox is uitgewerkt, maar gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden. Wanneer u merkt dat ongeveer 75% van de ‘originele’ rimpel terug is, is de Botox uitgewerkt. Wij merken uit ervaring dat het effect langer aanhoudt, naarmate u vaker een Botox behandeling ondergaat.

 

- Wat is een zone?

Een zone is een gebied wat behandelt moet worden met Botox. Een zone kan bijvoorbeeld de fronsrimpel zijn of de mondhoeken.

 

- Is de Botox behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de Botox behandeling als niet pijnlijk ervaren. De Botox Toxine wordt met een dun naaldje geïnjecteerd, waardoor het zo goed als pijnloos is.

 

- Mag ik alles doen na de Botox behandeling?

Na de behandeling mag u 48 uur lang geen alcohol nuttigen. Daarnaast adviseren wij om de komende 24 uur na de behandeling een bezoekje aan de sportschool of sauna te vermijden.

 

- Doet een behandeling met botox pijn?

De cosmetisch arts injecteert de botox met een kleine naald. De meeste mensen ervaren dit als een speldenprikje. Verdoving is vaak niet nodig.

 

- Verlies ik mijn gezichtsuitdrukking?

Nee, dit gebeurt alleen bij het injecteren van een hoge dosis botuline toxine op de verkeerde plaatsen in het gezicht. Bij een rimpelbehandeling is de concentratie botox erg laag. Uw arts geeft tijdens het consult een indicatie in hoeverre de behandeling invloed zal hebben op uw gelaatsuitdrukking. Dit effect is normaal gesproken zeer beperkt.

 

- Hoe lang werkt botox?

Na een behandeling met botox houdt het resultaat gemiddeld 3 tot 6 maanden. Hoe vaker je behandeld wordt, hoe langer de botox werkt. Bij meermalige toepassing kan de botuline toxine tot een jaar werkzaam zijn.

 

Veel gestelde vragen over fillers

 

- Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Dit hangt samen met het te behandelen gebied. Vaak is aan de filler zelf een verdovende stof toegevoegd. De arts kan altijd een verdovende zalf aanbrengen.

 

- Wat is het verschil met botox?
Botox werkt in tegenstelling tot een filler in op de spier van het gelaat. De spier ontspant en de rimpel vermindert. Een filler vult de ruimte onder huid juist op.

 

- Hoe lang zie ik resultaat?
Dit varieert per product en per persoon. In het algemeen werken fillers 6 tot 12 maanden. Daarna kan een behandeling eventueel worden herhaald. Hoe vaker je kiest voor een botox behandeling, hoe langer het resultaat zichtbaar blijft.

 

Veel gestelde vragen over facelift behandelingen

 

- Zijn de littekens erg opvallend?

Bij de behandeling wordt ervoor gezorgd dat de littekens verborgen worden in de haargrens of in de huidplooi van het oor.

 

- Wordt een facelift behandeling vergoed?

Omdat een facelift behandeling puur cosmetisch is wordt de behandeling niet vergoed.

 

- Hoelang zie ik resultaat?

Dit verschilt per persoon, meestal ligt dit bij een traditionele facelift behandeling tussen de 10 en 15 jaar. In die jaren verouderd uw gezicht wel, dat proces stopt niet. Het is dus niet zo dat uw gezicht 10 tot 15 jaar onveranderd blijft.

 

- Moet ik onder narcose voor de ingreep?

Bij de kleinere ingrepen kunt u plaatselijk verdoofd worden maar ook onder volledige narcose gebracht worden. Door een plaatselijke verdoving voelt u op de plek waar u behandeld wordt niks maar bent u wel bij bewustzijn. Voor de grotere ingrepen zoals de traditionele facelift wordt u onder complete narcose gebracht.

 

- Is het een pijnlijke behandeling?

Doordat u helemaal of plaatselijk wordt verdoofd heeft u bijna geen pijn tijdens de behandeling. De injecties van de verdoving kunnen wat pijnlijk zijn. Na de behandeling, als ook de verdoving is uitgewerkt, kunt u wel pijn hebben van de ingreep.

 

- Hoelang duurt de behandeling.

Afhankelijk van wat voor facelift u kiest duurt de behandeling meestal tussen de twee en vier uur.

 

Veel gestelde vragen over laser behandelingen

 

- Hoelang is de periode tussen de laser behandeling?

Tussen de laserbehandelingen moet de huid herstellen, dit duurt ongeveer vier tot acht weken. Het verschilt of u uw gezicht of lichaam heeft laten behandelen.

 

- Doet een laser behandeling pijn?

Een laser behandeling is nagenoeg pijnloos, het kan aanvoelen als kleine prikjes met een speld.

 

- Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?

De laserbehandelingen werken op elke huid anders. Voor het gewenste resultaat zijn er gemiddeld tussen de acht en tien behandelingen nodig.

 

- Wordt een laserbehandeling vergoed?

Een laserbehandeling is een cosmetische ingreep, daarom wordt deze niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

- Hoelang duurt het voordat ik weer aan het werk kan?

Een laserbehandeling is niet erg ingrijpend, in bijna alle gevallen kunt u gelijk weer uw werkzaamheden oppakken.

 

Veel gestelde vragen over tanden bleken

 

- Hoelang duurt het tanden bleken?

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken. Vaak zijn er twee tot drie behandelingen nodig en moet u die drie keer herhalen. Een behandeling duurt tussen de 20 en 60 minuten.

 

- Hoelang blijft het resultaat?

Door eten en drinken verkleuren uw tanden, dit gebeurt ook gewoon na het bleken van de tanden. Hoe snel uw tanden weer verkleuren hangt af van wat u eet en drinkt. Als u veel koffie en rode wijn drinkt of veel rookt verkleuren uw tanden sneller.

 

- Hoelang moet ik wachten met eten na de behandeling?

Ongeveer tot twee uur na de behandeling kunt u beter niks eten en alleen melk of water drinken. De eerste 24 uur na de behandeling is het verstandig om niet te roken en geen voeding of dranken te nemen met kleurstoffen.

 

Veel gestelde vragen over een ooglid correctie

 

- Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een bovenooglid correctie zit sinds begin 2017 weer in het basis pakket. De eisen voor een vergoeding hiervoor zijn erg streng en bijna niemand voldoet daaraan. Als u een aanvullende verzekering heeft is de kans groter dat u een vergoeding krijgt. Een onderooglid correctie is puur cosmetisch en wordt niet vergoed.

 

- Hoelang blijft het resultaat?

Dit verschilt per persoon, het resultaat blijft gemiddeld ongeveer 15 jaar. De veroudering van uw huid gaat ondertussen door dus na die 15 jaar zal uw huid weer wat verslapt zijn.

 

- Houd ik erge littekens over aan de behandeling?

Bij een bovenooglid correctie wordt de snee in de huidplooi van uw ooglid gemaakt waardoor het litteken achteraf amper zichtbaar is. Bij een onderooglid correctie wordt de snee vlak onder de wimperrand gemaakt en is het litteken dus ook amper zichtbaar.

 

 

 

- Hoelang moet ik wachten voor ik weer aan het werk ga?

Na ongeveer vijf dagen zijn de blauwe plekken en zwellingen een stuk minder en kunt u weer rustig aan het werk. Intensieve inspanning kunt u na ongeveer twee weken weer oppakken.

 

Veel gestelde vragen over een neuscorrectie

 

- Ontstaan er erge littekens door de behandeling?

Er wordt voor gezorgd dat de littekens zo min mogelijk zichtbaar zijn, bij een neuscorrectie zitten ze aan de binnenkant of onderkant van de neus. Ze vallen amper op.

 

- Hoelang duurt het voordat de zwelling en blauwe plekken wegtrekken?

Ongeveer twee weken na de behandeling zijn de blauwe plekken en zwellingen helemaal weg getrokken.

 

- Is de behandeling pijnlijk?

Voor een neuscorrectie krijgt u een algehele narcose, hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn. Na de behandeling, als de narcose is uitgewerkt, kunt u wel pijn ervaren van de ingreep. Deze pijn is echter niet erg maar u kunt een paracetamol innemen als het toch te erg wordt.

Wij raden aan om de littekencrèmevan Staudt te gebruiken na de neuscorrectie.